linuksoidų patarimai

Kaip instaliuoti programas į Linux

2009-12-04, GODhack

Šiomis dienom susidūriau su net keliais Ubuntu naujokais ir žinot ką? Jie visi amžinai randa įvairiausių ir sunkiausių būdų kaip instaliuoti programas į Linux kurie galiausiai jiems per daug sudėtingi pasirodo.  Viskas iš tikrųjų yra labai paprasta ir atliekama taip kaip čia parodyta 1:00-1:20
Ar labai panašiai jei turite kitą ne „Debian-based” distribuciją.

Kitas variantas yra susirasti paketų tvarkyklę Synaptic ar ką nors panašaus. Niekada, dar kartą kartoju niekada jums nereikia eiti ilgu ir nuobodžiu windos keliu. Nereikia instaliuojant programą atsidaryti interneto naršyklės ir ko nors per ją siųstis savo nuožiūra, nebent kokie nors forumai kur nors nurodo viską kaip nors kitaip ir detaliai.

Tikiuosi šitas mielas klipukas prisidės prie paprasto klausimo išsprendimo taip kaip priklauso: paprastai ir greitai. Sėkmės instaliuojant. ;)

4 komentarai

 

# Karolis Pocius, karolis.pocius.lt

Vienas kolega prieš porą dienų susimetė Ubuntu ir kitą dieną jau klausė kaip reik kompiliuot programas, nes kažkokios nerado saugyklose :)

[]

 

# Rokas

Paprastiems user`iams reikia naudot Software center, nors galima ir synapticą. Kiek susidūriau praktikoj, jei nebūna repo`se, tai būna autoriaus svetainės repai arba deb`ai, labai retai kada reikia kompailint.

Beje, siŲsti (labai dažnai lt rašybos klaida) :-)

[]

 

# Rokas

Beje, pamiršau paminėt, kad nuorodą į tą video davei pačią blogiausią kokią tik galėjai. (Nebent ten į tą merginą pažiūrėt)

Maždaug labiau į temą: http://www.youtube.com/watch?v=ZjIXZT9Hxwg – with GUI
http://www.youtube.com/watch?v=Bwv5aQb4a9Q – without GUI.

[]

 

# paulius

O mergaite tikrai graži, o dar Linuksistė ir geimerė… :) Geriausias žmogaus draugas :D

[]