naujienos trumpai

Kaip atrodys GNOME 3.0?

2009-10-09, GODhack

GNOME shell yra projektas kuris siūlo naujas paradigmas programų paleidimui, bylų tvarkymui ir langų valdymui. Jis kitais metais turėtų tapti GNOME 3.0 pagrindine naujiena. Kartu su nesenai išėjusia GNOME 2.28 pasirodė pirmoji GNOME shell versija. Distribucijų kūrėjai yra pasimokę iš KDE 4.0 todėl gana atsargūs ir neskuba įtraukti šio naujo įrankio į savo distribucijas, tačiau entuziastai jau dabar sėkmingai kompiliuoja ir testuoja šią programą. Tingintiems kompiliuoti patiems siūlau pažiūrėti paveikslėlius ir video. Ubuntu 11 ko gero atrodys kaip nors panašiai.

9 komentarai

 

# Vytax, vytax.blogspot.com

Kažkaip baisiai sudėtingai tas Gnome Shell atrodo. Na galbūt tik todėl, kad jau labai senai akyse Gnome esu matęs.

[]

 

# sagiras, sagiras.lt

WOh! Apsalau.. Dbr laukiamiausias dalykas po google wave :) Gnome shell ftw!

[]

 

# Dumas

grazu, mirga marga, bet kam to reikia nesupratau (gal kas paaiskinsit). Kiek supratau pagal parodyma tai galima kiek nori ‘workspace’ isideti. Bet kam ju reik? Ubuntu dabar ju turi 2. Man pilnai uztenka. Is suse laiku atsimenu, kad buvo 4. Maksimum kiek naudodavau 2.
KDE4 ispradziu irgi labai dziaugesi plasmos darbalaukiais kiek reikia tiek ir isidedi, bet paaiskejo, kad kasdieniniam darbui ju niex nenaudoja.
Kaip ir pats kde4 is pradziu buvo kaip madu show Milane, grazu, bet i gatve tokiais rubais niex neeina. Dabar ziurint ir gnome 3 kolkas tik developeriam galimybes rodo, bet neturi sprendimu realaliam rysiui su vartotoju.
Cia kiekvienai programai po workspace? 9 workspasai. No nepagaunu logikos. Gal kas paaiskins naudojimo privalumus kasdieniam darbui?

[]

 

# Marius

Tik ne tai!!! Tikiuosi bus galima išjungti. Nusisvaigo kaip ir kde4. Kur čia patogumas ? Kam keist nusistovėjusį darbalaukio modelį? Kur čia privalumas? Aš asmeniškai išviso tik 1 „workspace” naudoju.

[]

 

# GODhack

Zinoma bus galima isjungti.

[]

 

# Vilhelmas

Nu man tai patiko. Pagaliau atsisakys tu visu nesamoniu kurias pacopino is windowsu. Tas integroutas gnome-do isvis nerealiai atrodo.

[]

 

# mopsiasnukis

O man tai patiko shitas! Realybej jis daug fainesnis nei foto ar video. Pradzioj irgi pamates paveiksliukus galvojau, kas per sh, bet pabandzius, tai visai patogu, nes workspacu kiek nori gali turet, kad ir viena ar 10, visi foldgeriai labai gerai matosi ir lengvai pasiekiami. Ergonmishkas daiktas, gal tik del langu minimaizinimo reikia priprast, bet nuomone, tai gera apie gnome-shell.

[]

 

# Kitas Marius

Čia tipo vis dar balandžio 1-oji kažkam nesibaigė? Žiauru!

[]

 

# Infoguru, infoguru.lt

Sutinku su mopsiasnukiu. Man iš pradžių irgi pasirodė kad tai gražus žaisliukas, bet padirbėjus – labai patogu. Laukiu nesulaukiu rudens kada bus išleista jau normali versija.

[]