visko po truputį

M$ PR pavyzdys

2009-04-09, kiras

Turbūt jau visi skaitėt M$ pranešimą, kad M$ Windows XP užima 96% netbukų rinkos? Tai puikus pavyzdys to, kaip jų marketoidai sugeba šį tą nutylėdami, lyg ir nemeluodami, paskelbti visam pasauliui, kad Linux pralaimi.

O nutylėjo štai ką. Jų tyrimas apima tik JAV, kai tuo tarpu, Jungtinėse Valstijose netbukų parduodama tik 20% nuo bendro pardavimo pasaulyje. Tikroji Linux rinkos dalis netbukuose yra apie 30%.

Bet dabar tai nebesvarbu. M$-o PR kompanija buvo sėkminga ─ visa pasaulio žiniasklaida tą melą plačiai paskleidė, kaip yra iš tikro nieko nebedomina :( . Taip sakant, „pasenusios naujienos“.

10 komentarų

 

# Karolis Pocius, karolis.pocius.lt

Tačiau reikia pripažinti, kad Linux diegimas į netbook’us labiau pagadino linux prestižą nei pagerino. Pačiam ne kartą teko matyti kaip žmonės nervinasi bandydami ką rimtesnio nuveikti su Xandros ant EeePC, o galiausiai linux jiems tampa = tas, kur neveikia.

[]

 

# kiras,

Na taip. Kai kurie gamintojai atmestinai paruošė linuksą, pagadino šventę. Užtat sukruto Mandriva ir Canonical, ėmė ruošti distribucijas specialiai netbukams.

Bet yra geras pavyzdys ─ Google su Android-u. Jie pasistengė, todėl telefonų su Android-u tik daugėja.

[]

 

# asc, identi.ca/group/lfsug

Linux tai Linus Torvaldso branduolys, o GNU/Linux tai pilna OS. Taigi GNU’s not UNIX Operating System + Linux kernel. Pvz Debian vadinasi Debian GNU/Linux.

[]

 

# kiras,

Ar tu ir su draugais taip šneki? Pili pilną pavadinimą? M$-o langines tikriausiai irgi pilnai ir su būtinu ® paminėjimu prie kiekvieno žodžio?

Nemaišyk reklaminių bukletų ir kitų oficialių dokumentų su mano blogu.

[]

 

# Dan

O man patinka Asus Eee Pc su jų Linuxu. Išbandžiau dar gal kokias 10-15 distrų, bet nei viena tokia patogi nepasirodė. Sėkmės Canonical ir kitiems užkariaujant netbukų rinką, gal sukurs kažką labai patrauklaus.
Ne kiekvienas juk ir su M$ Win susitvarko, Tai Asus Eee PC su Xandros tikrai kai kam galėjo būti kietas riešutėlis. Beje, M$ Win netbuke net neįsivaizduoju, pvz. maniškis su Xandros Linux visiškai „užsikrauna” per 20 sek., joks antivirusas darbo nelėtina!

[]

 

# vindauzoidas

Jei jau visai būti tiksliam, tai tie 30% -Asus pisiukuose. Taip kad linuxoido marketingas irgi veikia :).
Beje, žmonos Aceryje XP užsikrauna gal lėčiau, nei Xandros, bet tikrai nedaug atsilieka. Paaukojęs 100 lt daugiau sutaupiau galvos skausmo nuo žmonos zyzimo dėl linux :). Nors pradžioje galvojau PC pirkti su linuxu.

[]

 

# GODhack

vindauzoidas, o tai yra dualboot Windows/Linux. Aisku netbookuose tas atkenta, nes uzsikims hardas juodai, bet jei yra kokie 20Gb tai laisvai galima zaistis.

[]

 

# Godhack

Ms.com ir nurasinetoju geriau neskaityt ten parasyta windos geriausi saugiausi „beveik” nemokami ir graziausi ir isvis tu Linux nieks nenaudoja gal 1 is 10000. Ir daugiau nieko gero. Tuo tarpu msui subinej jau taip karsta kad windows7 beta nemokamai isvaizda nuo kde4 kopinta ir i netbukus kuriuos ms ruosesi suzlugdyt su vista teko apsigalvot.

[]

 

# Donatas

Viena yra, kiek parduodama netbook’u su Linux, o kitas klausimas yra, kiek is parduotu vis dar yra su Linux po 1-2 savaiciu naudojimo ? Bent jau ant LT, tai ne daugiau 5-10%. Nes zmones net prie bevielio tinklo nesugeba prisijungti su „ypac user friendly linux”.

[]

 

# vindauzoidas

GODhack, na, pas mane staliniame kompe yra tas dualboot.

[]